2018. június 22., péntek

Tarhonyás csirkemell


- 1 kisebb csirkemell apró kockára vágva

- 1 fej hagyma ( én paprikából készítem, így 1 db TV paprika ) finomra vágva

-  zsiradékon megpirítani a hagymát ( paprikát), majd rátenni a húst, pár perc pirítás után meghinteni őrölt pirospaprikával, majd felönteni vízzel, amennyi épp ellepi

- só ízesítés, 1 paradicsom

- fedő alatt félpuhára főzni

- ekkor mehet hozzá a tarhonya ( Familia tarhonyából úgy fél csomag kb. 10 dkg )

- felönteni vízzel és kevergetni néha, mert lekaphat az alja, megkóstolni, hogy elég sós e

- ha finom puha szaftos, kész is

Mikor milyen hússal készül, lehet a csirke minden részéből! Finom! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails