2018. június 22., péntek
Tarhonyás csirkemell
- 1 kisebb csirkemell apró kockára vágva
- 1 fej hagyma ( én paprikából készítem, így 1 db TV paprika ) finomra vágva
- zsiradékon megpirítani a hagymát ( paprikát), majd rátenni a húst, pár perc pirítás után meghinteni őrölt pirospaprikával, majd felönteni vízzel, amennyi épp ellepi
- só ízesítés, 1 paradicsom
- fedő alatt félpuhára főzni
- ekkor mehet hozzá a tarhonya ( Familia tarhonyából úgy fél csomag kb. 10 dkg )
- felönteni vízzel és kevergetni néha, mert lekaphat az alja, megkóstolni, hogy elég sós e
- ha finom puha szaftos, kész is
Mikor milyen hússal készül, lehet a csirke minden részéből! Finom! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése