2015. november 23., hétfő
Serpenyős rakott krumpli
Az ihletet Martinellitől vettem és íme az eredmény ;-)
Persze ahány ház, annyi szokás, én is eltértem az eredeti recepttől.
- karikára szelt krumplit sós vízben megfőztem, majd leszűrtem
- kemény tojást főztem, majd felszeleteltem
- krumplit és tojást tejföllel óvatosan összekevertem, picit sóztam még
- serpenyőben karikára szelt kolbászt pirítottam és rátettem a tejfölös krumplit
- kicsit pirítottam, majd lapos falapáttal megfordítottam, hogy a másik oldala is piruljon, közben kentem még rá tejfölt, nem kell sokáig sütni, épp csak pár perc
Én sem sütőben sütöttem, szerintem teljesen felesleges. Nagyon finom krémes szaftos lett, a tojássárga tejföl kombótól, ezért nem szabad kiszárítani, mert ez így finom! :-)
Nekem egy közepes serpenyőbe - 3 közepes krumpli, 2 tojás, 1 kispohár tejföl - fért el. Ehhez lehet saccolni a mennyiséget, attól függően ki mennyi személyre süti.
Labels:
egytálétel,
főtt tojás,
krumpli,
rakott burgonya,
rakottas,
serpenyő,
sütés
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jól néz ki és örülök, hogy meg vagy elégedve vele :)
Köszi :-)
Megjegyzés küldése