2011. augusztus 21., vasárnap
Lekváros piskóta
- 5 tojássárga + 5 evőkanál cukor géppel jól kikeverve, majd fakanállal óvatosan hozzákeverni 5 evőkanál lisztet, melybe egy fél csomag sütőport keverni és az 5 felvert tojásfehérje
- gáztepsiben lassű tűznél megsütni, lapos piskóta lesz, melyet 3 egyenlő részre vágni
- lapokat megkenni lekvárral, egymásra tenni
- felső lapra csokit csurgatni, csokit felolvasztani és vajat keverni hozzá
Én most a csokihoz tettem kakaóport és cukrot is, úgy főztem össze, majd villával rácsurgattam a piskótára.
Sütőpapírt használok, a piskótáról kicsit nehezebben jön le a papír. Ahogy kisül, lapos falapáttal óvatosan körbe körbe alányúlok és így könnyebben leválik.
Házitündér 4.hét kamra: Ma bepótoltam a heti lemaradást :-). Így bal oldalra visszapakoltam mindent, felső polcra a ritkán használt edényeket, alá pedig a befőtteket, konzerveket, persze mindent át kellett törölgetni. A hűtőre is visszakerültek a fakanalak egyéb tálaló szettek, nekem nagyobb tárolókban állnak vegyesen, hogy kéznél legyenek, mindent elmosogattam és most olyan szépen néz ki...a bal oldal...mert a jobb oldal még tátong az ürességtől :-/
Az erkélyről beljebb kerültek a holmik, így ma végre kényelmesen tudtam virágot locsolni :-)...örömmel tapasztaltam, hogy jól megerősödtek a szaporított muskátlis tövek, sőt van amelyik már virágzik is :-O
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Finom lehet így a piskóta.
Csak kevés volt az egy rúd ;-)
Csak sütni kell az a baj!!! De ha küldesz akkor nem!!!
És tényleg brutál a hőség,nem akarom!!!!!!
Küldök!!!! :-)
Megjegyzés küldése