2011. március 19., szombat
Szezámos rúd
- 40 dkg liszt, 1 ráma, 1 kicsi doboz tejföl, só ízlés szerint, 2-3 evőkanál szezámmag a tésztába + a tészta tetejére, esetleg még 5dkg reszelt sajt is
- lisztet a rámával elmorzsolni majd a többi hozzávalóval összegyúrni és pihentetni 1-2 órát
- 0,5-1 cm vastagra nyújtani a tésztát, lekenni tojássárgával, meghinteni szezámmal és derelyevágóval centis csíkokra szeletelni
- tepsire tenni és közepes lángon rózsaszínesre sütni
Ha a tésztába teszünk sajtot akkor sokkal puhább lesz. Lehet szezám nélkül is, akkor sajtot szórunk rá, vagy köménymagot, lehet variálni, hol ilyen ízűre, hol olyan ízűre.
Marcsika kolléganőm receptje ;-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
nagyon jól néz ki!!!
Köszi! A Te recepted alapján sajtosat sütöttem, nagyon finom, legközelebb azt teszem fel ;-)
Megjegyzés küldése