2010. október 12., kedd
Szilvás máglyarakás
Ringlóval sütöttem, nagyon ízlett ;-)
- 4 kifli karikára szelve, belemártva 2-3 dl tejbe
- jó fél kiló ringló megmosva, félbe negyedbe vágva, ízesíteni fahéjjal
- kb. 2 literes méretű jénaiba rétegezni - kifli,szilva,kifli,szilva,tetején kifli legyen
- leönteni - 2 tojássárga + 10 dkg cukor + 3 dl tej keverékével, tetejére vajforgácsokat szórni és sütőben közepes hőfokon 25-30 perc, míg az oldala szép pirosas kezd lenni, ezért szeretem jénaiban sütni mert így látom hogy pirul
- ekkor a felvert 2 tojásfehérjét (lekvár is keverhető bele) rákenni és még addig sütni míg a hab rózsaszínes lesz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Kaptál tőlem egy díjat, nézz be hozzám!
Üdv Ildi
Megjegyzés küldése