- 1 cs fagyasztott kocsonyának való, jól átmosva
- először vízben felforraltam, majd leszűrtem és megmostam, így nem lesz zavaros lé a főzéskor
- egy nagyobb fazékba tettem, ment hozzá 2 db egész fej fokhagyma és 2 db egész sárgarépa, ízlés szerint só
- majd felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje és lefedve kis lángon 4 órát főztem
- 3 óra főzés után tettem hozzá pár szem egész borsot
- főzés közben a tetejéről, kanállal leszedtem a zsírt
- tányérokba szedtem a bőrös részeket és karikára szelve a sárgarépát
- majd óvatosan szűrőn keresztül rákanalaztam a levét
- ahogy hűlni kezd, már dermed, nyitott ablaknál jól lehűtöttem
- majd lefedtem a tányérokat és hűtőbe tettem

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése