2020. szeptember 18., péntek

Túrógombóc

 

- 0,5 kg túró, 8 dkg búzadara, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, ezeket mind összekeverjük és állni hagyjuk pár percig

 

- jó nagy fazékban vizet forralunk

 

- serpenyőben vajon zsemlemorzsát pirítunk

 

- a túrós masszából diónyi gombócokat formázunk

 

- mehetnek a felforrt vízbe, de vegyük vissza közepes hőfokra a hőmérsékletet

 

- néha óvatosa megkeverjük és 10 perc után már szép nagy gombócaink lesznek, ezért nem szabad diónyi méretnél nagyobbra formázni, mert ez jó duplájára fog nőni

 

- szűrőkanállal kivesszük őket a vízből mindig csak 4-5 darabot hogy kényelmesen meghempergethessük a morzsában

 

- tálalásnál tejföllel és porcukorral kínáljuk

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails