2020. május 7., csütörtök
Milánóis ragu
Paradicsommártás:
- 80 dkg friss paradicsomból, vagy 1/2 liter eltett paradicsom, vagy 12 dkg konzerv
- zellerlevéllel felfőzzük a paradicsomlevet
- 3dkg zsírból és 2 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk és felengedjük a paradicsomlével, 10 percig lassan forraljuk és sóval cukorral ízesítjük
- 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagymát ( vagy helyette 1 TV paprika finomra vágva ) kevés zsiradékon megpirítjuk
- majd 30 dkg darált húst adunk hozzá és tovább pirítjuk,
- só, bors ízesítés
- majd ráöntjük a paradicsommártást és összerotyogtatjuk
- sós vízben spagettit, vagy cső tésztát kifőzünk, leszűrjük
- a tésztával összekeverjük, vagy így is tálalhatjuk mint a fotón ( egyik étteremben így kínálták )
- majd jó sok reszelt sajttal megszórjuk
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése