2016. július 21., csütörtök
Zöldborsóleves galuskával
- 2-3 db sárgarépát karikára szeltem
- 1-2 db petrezselyemgyökeret karikára szeltem
- fél csomag zöldborsó, vagy friss a kertből
- kevés libazsíron minden zöldséget együtt megpirítottam
- majd 1 evőkanál liszttel meghintettem
- felöntöttem annyi vízzel, ami leveshez kell
- sóztam, borsoztam és csipet cukorral ízesítettem
- mikor megfőtt, galuskát ( 1-2 db tojás, kevés só, annyi liszt, amennyit felvesz, simára kevertem, majd pici vízzel közepesen lágy galuska tésztát kevertem ) szaggattam bele
- még pár perc főzés, közben megkevertem párszor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése