2012. december 9., vasárnap
Marika almás lepénye
- 60 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott zsír! ( nem vaj ) ezeket összemorzsolni, majd 1 tojással és 1 kispohár tejföllel összegyúrni
- ketté venni a tésztát és vékonyra nyújtani, tepsi nagyságúra nyújtani
- tölteléknek 1,5 kg almát meghámozni és lereszelni, 15 dkg cukorral, 2-3 evőkanál grízzel megpárolni, a végén fahéjjal ízesíteni
- egyik tésztát a tepsibe tenni, rákenni az almát és befedni a másik tésztával
- előmelegített sütőben, közepes lángon világosra sütni ( én rózsaszínesre sütöttem )
Nagyon finom pite! Kolléganőmtől tanultam, mint már jó pár sütit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Anyukám is pont így készíti! mert ő nagy zsír rajongó, azt mondja ettől lesz igazi porhanyós és puha a tészta.
Anyukádnak igaza van! Meglepően finom tészta. Olvasgattam erről, hogy a zsír könnyebb a vajnál. Próbáltam tömény vajjal tésztát sütni, írtó nehéz tömény lett brrrr.
Megjegyzés küldése