2012. február 11., szombat
Málnás tejberizs
Kedveskednem kellett magamnak, így készült ez a finomság. Az igazság az, hogy tejberizst nagyon ritkán készítek, tejbegrízt annál többet, mert az ripsz ropsz gyorsan kész, viszont a rizst folyamatosan keverni kell jó sokáig.
- egy tasak gyorsrizshez nekem úgy 8 dl tej kell, csak a legvégén cukrozom, hogy ne égjen le az alja
- ha kész, kicsit kihűtöm és málnával rétegezem, de lehet bármilyen befőttel, más kedvenc gyümölccsel - nekem volt és még van málnám a fagyóban, igazi ínyencség ilyenkor, a bolti mirelitet aranyárban mérik, így pár dobozkával mindig spájzolok a téli időszakra
Lehetne még habtejszínnel felturbózni, de én nem szeretem a nagyon habos krémes édességeket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
ézz be hozzám, meglepi vár rád
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam.html
Nagyon guszta, a multkoriban annyi helyen láttam, hogy a héten én is készítettem magamnak, de most nem gyümölcs került bele, hanem kakaó a tetejére. Nekem jöhet a tejszínhab is! :)))
Nagyon finom lehet,nem kell mindenből akkora ügyet csinálni!!!Igaz én tejszínnel jól meg szórnám!!!:):):)
Nagyon finom és egyszerű desszert, szeretjük mi is:) Igaz én sem gyakran készítem. Gyorsrizsből még sosem próbáltam, a legfinomabb nekem a rizottó rizzsel lett, de az meg elég drága.
Martinelli! Köszi szépen! :-)
Csilla! Kakaósan is szeretem, a tejbegrízt 99%-ban kakaósan eszem ;-)
Melli! Így igaz ;-)
Trollanyu! Én mindenhez azt használom, a kék dobozost, nekem az vált be. A rizottós is jó, mert azzal is olyan szottyos lesz amitől finom krémes állagú.
Megjegyzés küldése