2011. január 11., kedd
Grízes diós
- 4 tojássárgát + 30 dkg porcukrot habosra kikeverni - majd 10 evőkanál víz + 10 dkg darált dióval elkeverni - végén óvatosan belekeverni a sütőporos 20 dkg lisztet és a 4 felvert tojásfehérjét
- 20*30 cm tepsibe tenni és úgy sütni mint a piskótát
- ha kihűlt a tészta, félbevágni és megtölteni a krémmel
- krém: 5 dl tej, 5 evőkanál gríz, 20 dkg porcukor - sűrűre főzni, végén vajat vagy rámát keverni bele ízlés szerint, én nem szeretem túl vajasan
- a krémmel megkenni a tészta közét és tetejét, majd reszelt csokival díszíteni
Aki nem szereti a vajas krémeket, annak ízleni fog, nem tömény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése