2011. január 11., kedd

Grízes diós


- 4 tojássárgát + 30 dkg porcukrot habosra kikeverni - majd 10 evőkanál víz + 10 dkg darált dióval elkeverni - végén óvatosan belekeverni a sütőporos 20 dkg lisztet és a 4 felvert tojásfehérjét

- 20*30 cm tepsibe tenni és úgy sütni mint a piskótát

- ha kihűlt a tészta, félbevágni és megtölteni a krémmel

- krém: 5 dl tej, 5 evőkanál gríz, 20 dkg porcukor - sűrűre főzni, végén vajat vagy rámát keverni bele ízlés szerint, én nem szeretem túl vajasan

- a krémmel megkenni a tészta közét és tetejét, majd reszelt csokival díszíteni

Aki nem szereti a vajas krémeket, annak ízleni fog, nem tömény.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails