2015. június 2., kedd

Túrógombóc


- 0,5 kg túró, 8 dkg gríz, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, mindent összekeverünk és pihenni hagyjuk

- addig egy jó nagy fazékban vizet forralunk

- serpenyőben, vajon zsemlemorzsát pirítunk, mikor kész, mindig keverek hozzá cukrot, ízesebb lesz

- a túrós masszából diónyi méretű gombócokat formázunk

- mehetnek a felforrt vízbe, de ekkor már vegyük közepesre a hőfokot

- néha óvatosan megkeverjük és úgy 10 perc főzés után szép nagyra nőttek és puhák lettek, addig főzzük amíg szinte remegősen puha

- szűrőkanállal kivesszük a vízből és a morzsába hempergetjük

- tálalásnál tejfölt és porcukrot kínálunk


2 megjegyzés:

Marti M írta...

Ezt imádom, én is sokszor szoktam készíteni. Érdekes a te recepted. Én nem szoktam lisztet tenni hozzá, csak búzadarát, a cukrot csak a tányérban hintem rá és tejfölt sem adok mellé. Biztos így is finom, ez csak finom lehet!

csipike írta...

Tejföl nélkül nem száraz?

Related Posts with Thumbnails