2012. december 9., vasárnap

Marika almás lepénye



- 60 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott zsír! ( nem vaj ) ezeket összemorzsolni, majd 1 tojással és 1 kispohár tejföllel összegyúrni

- ketté venni a tésztát és vékonyra nyújtani, tepsi nagyságúra nyújtani

- tölteléknek 1,5 kg almát meghámozni és lereszelni, 15 dkg cukorral, 2-3 evőkanál grízzel megpárolni, a végén fahéjjal ízesíteni

- egyik tésztát a tepsibe tenni, rákenni az almát és befedni a másik tésztával

- előmelegített sütőben, közepes lángon világosra sütni ( én rózsaszínesre sütöttem )


Nagyon finom pite! Kolléganőmtől tanultam, mint már jó pár sütit.

2 megjegyzés:

  1. Anyukám is pont így készíti! mert ő nagy zsír rajongó, azt mondja ettől lesz igazi porhanyós és puha a tészta.

    VálaszTörlés
  2. Anyukádnak igaza van! Meglepően finom tészta. Olvasgattam erről, hogy a zsír könnyebb a vajnál. Próbáltam tömény vajjal tésztát sütni, írtó nehéz tömény lett brrrr.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails