2012. december 22., szombat

Karácsonyi terítés

Karácsonyi kelmék

Szentestén az ebédhez vagy a vacsorához gyakran előkerülnek a generációk óta óvott, csak ünnepeken használt régi, szép terítők.



Komplett karácsonyiterítő-szett helyett egy futóval is ünnepivé tehetjük az asztalt: a legegyszerűbb abroszt is feldobja egy keskeny, hosszú, de díszes terítő.



Az asztal díszei



A képlet egyszerű: ahol déditől örökölt porcelánnal és ezüst evőeszközzel vagy markánsan díszes ünnepi készlettel terítenek, ott csínján kell bánni az asztal dekorálásával. Ha viszont az asztaldíszekre szeretnénk helyezni a hangsúlyt, akkor a semleges típusú tányérokat szedjük elő.



Egy nagyméretű, lapos tál rengeteg dekoráció alapja lehet: megtölthetjük például üvegkavicsokkal és gyöngyökkel, és közé helyezhetjük a gömbgyertyákat vagy a teamécseseket.



Fenyőágakból, tobozokból, fagyöngyből és piros bogyókból is mixelhetünk egy illatos asztaldíszt, de a hagyományos alma-dió-narancs-fahéj-szegfűszeg kombináció is jól mutat.



Semmi extra dekorra nincs időd?

Vegyél kisebb-nagyobb mikulásvirágot, kösd át a kaspókat széles szalaggal, és állítsd őket az asztal közepére: máris karácsonyibb a hangulat.



Uralkodhatnak az asztalon a különböző szélességű, színű és anyagú szalagok is: lehet masnit applikálni az evőeszközre, szalvétára, pohárra is.



Lehet, hogy az a hóemberes szalvéta nagyon aranyosan néz ki, de könnyen előfordulhat, hogy a szépen összeállított asztal stílusához végül egyáltalán nem illik.

A szalvéta pont egy olyan apróság, amelyre ilyenkor muszáj nagy figyelmet fordítani.



Karácsonyi terítési ötletek







Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails