2010. augusztus 21., szombat

Grízes tészta



Grízes tészta - a mumus :-)
Variációim
- gríz pirítva majd vízzel puhítva, bele a lecsurgatott tészta = mázgás gombócos valami :-(
- gríz pirítva, most óvatosabban puhítva vízzel, nehogy mázgás legyen, tésztával keverve...hááát kicsit itt ott ropog a gríz :-(
- gríz pirítva, majd aránylag sikerül eltalálni a puhaságot, már nem merem a tésztával összekeverni, inkább csak a tetejére szórom, rá a lekvár és inkább így rétegesen bekanalazom :-)

Egyszerúgyismegtanulom alapon szorgalmasan gyakorlom :-) sosem tudni, hátha egyszer eltalálom és olyan lesz mint amilyennek elképzelném.

- 2 marék tésztát felteszek főzni

- úgy 2 dl grízt kevés olajon pirítok, majd evőkanalanként vízzel öntözgetem, gyorsan megkeverem és takarék lángon fedő alatt puhítgatom

- leszűrt tésztával összekeverem, kicsit még fedő alatt hagyom pihenni

Ha épp egy jobb variációt sikerül produkálnom, akkor örömömben lekvárral megeszem :-)))... ha nem sikerül, akkor kezdem újra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails