2010. augusztus 27., péntek

Rakott tészta





- felteszünk főzni tésztát ( tetszés szerint szarvacska, metélt, bármi ),

- darálthúst olajon megpirítjuk és pici vizet alá öntve fedő alatt pároljuk - só, bors, oregano, rozmaring - ízesítéssel,

- közben besamelt készítünk ( én könnyítettem rajta, fogtam 2 evőkanál lisztet és 3-4 dl tejet, megfőztem és kész - ízesíteni só, bors. Majd belereszelni 10 dkg sajtot. -

- tepsibe önteni a leszűrt tésztát, rá a darálthús, összekeverni és leönteni a mártással ( villával megmozgatni hogy a tészta közé is csurogjon ), nagy lángon megsütni ha picit pirosas a teteje, kész van.
Akkor finom, ha a mártás majdnem ellepi, tehát ha nagyobb tepsivel készíted, vígan lehet dupla mártás.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails