Lencsefőzelék:
- 40 dkg lencse alaposan megmosva
- felönteni vízzel, hogy jól ellepje, sózzuk
- ha puha, akkor rántást készíteni: 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej finomra vágott vöröshagyma, őrölt pirospaprika
- ecettel és babérral is lehet még ízesíteni
- én már habarni szoktam, tejfölbe elkevert liszttel, és hagyma nélkül készítem
Sült oldalas:
- oldalast csontonként elvágni
- sózni és tepsibe tenni
- fokhagymagerezdeket és paradicsomot közé tenni, kevés víz
- lefedve 1 órát sütni, majd fedés nélkül pirosra pirítani
Én közben átforgattam és még kevés vízzel pótoltam, hogy ne égjen alatta a zsír.
Fenséges finom puha lett!
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, biztos finom is!
Kedves Csipike!
Egészségben és szerencsében gazdag, boldog új évet kívánok neked és szeretteidnek! ☺
Megjegyzés küldése