2020. december 27., vasárnap

Mákos hókifli

 

 

-  40 dkg liszt, 25 dkg margarinnal összemorzsolni, majd 1 tojássárgával, csipet sóval, pár kanál tejföllel összegyúrni 

 

- pár órát pihentetni a tésztát

 

- vékonyra kinyújtani


 

- nagy pogácsaszaggatóval kerek lapokat vágni


- töltelék: darált mák, ízlés szerint porcukor és annyi meleg tejjel elkeverni, hogy közepesen lágy,  kenhető legyen


- a korongok közepére teáskanálnyi töltelék, erre még szilvalekvár, meggy, vagy barack is jó, lekvártól szaftosabb lesz a mák

 

- kifli formára sodorni

 

-  sütőpapírral bélelt tepsibe tenni és közepes lángon 20 percig sütni


- még forrón porcukorba hempergetni



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails