2015. június 2., kedd
Túrógombóc
- 0,5 kg túró, 8 dkg gríz, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, mindent összekeverünk és pihenni hagyjuk
- addig egy jó nagy fazékban vizet forralunk
- serpenyőben, vajon zsemlemorzsát pirítunk, mikor kész, mindig keverek hozzá cukrot, ízesebb lesz
- a túrós masszából diónyi méretű gombócokat formázunk
- mehetnek a felforrt vízbe, de ekkor már vegyük közepesre a hőfokot
- néha óvatosan megkeverjük és úgy 10 perc főzés után szép nagyra nőttek és puhák lettek, addig főzzük amíg szinte remegősen puha
- szűrőkanállal kivesszük a vízből és a morzsába hempergetjük
- tálalásnál tejfölt és porcukrot kínálunk
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ezt imádom, én is sokszor szoktam készíteni. Érdekes a te recepted. Én nem szoktam lisztet tenni hozzá, csak búzadarát, a cukrot csak a tányérban hintem rá és tejfölt sem adok mellé. Biztos így is finom, ez csak finom lehet!
Tejföl nélkül nem száraz?
Megjegyzés küldése