2012. február 1., szerda

Ostoros kalács


- 60 dkg liszt, 3 tojássárga, 3 evőkanál olaj, 4 dl meleg tej, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só

- élesztő + pici cukor + tejből kb.0,5 dl ezt felfuttatni

- majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrni és kelni hagyni

- ha megkelt, akkor a tésztát elfelezni így 2 cipó lesz, mert 2 kalács lesz ebből a mennyiségből

- a cipót 3 részre vágni és 3 lapot nyújtani belőlük - a másik cipóval is ugyanígy kell eljárni

- így lett 6 kinyújtott téglalapunk, kakaós töltelékkel megkenni őket : 25 dkg puha ráma vagy vaj + 20 dkg porcukor + 3 evőkanál kakaó jól kikeverve és rákenni a 6 lapra

- mindet felsodorni és 3-3 rúdból kalácsot fonni, így lett 2 kalács

- 20*40cm tepsibe tenni egymás mellé, tojással lekenni és kicsit még kelni hagyni

- sütés 190 fokon 35-40 perc

A töltelékbe mazsolát, apróra vágott diót is lehet tenni. Nagyon finom, először Marika kolléganőm sütötte meg, alig győztem befalni annyira ízlett :-)

5 megjegyzés:

  1. Csodás lett a kalácsod:) Szoktam én is ostoros kalácsot készítni, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  2. Meghiszem azt , hogy tetszett, nagyon mutatós:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  4. Csilla! Köszi szépen! Marika érdeme is, mert részletesen elmagyarázta, hogy s mint kell készíteni.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails