2012. február 11., szombat

Málnás tejberizs


Kedveskednem kellett magamnak, így készült ez a finomság. Az igazság az, hogy tejberizst nagyon ritkán készítek, tejbegrízt annál többet, mert az ripsz ropsz gyorsan kész, viszont a rizst folyamatosan keverni kell jó sokáig.

- egy tasak gyorsrizshez nekem úgy 8 dl tej kell, csak a legvégén cukrozom, hogy ne égjen le az alja

- ha kész, kicsit kihűtöm és málnával rétegezem, de lehet bármilyen befőttel, más kedvenc gyümölccsel - nekem volt és még van málnám a fagyóban, igazi ínyencség ilyenkor, a bolti mirelitet aranyárban mérik, így pár dobozkával mindig spájzolok a téli időszakra

Lehetne még habtejszínnel felturbózni, de én nem szeretem a nagyon habos krémes édességeket.

5 megjegyzés:

  1. ézz be hozzám, meglepi vár rád
    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, a multkoriban annyi helyen láttam, hogy a héten én is készítettem magamnak, de most nem gyümölcs került bele, hanem kakaó a tetejére. Nekem jöhet a tejszínhab is! :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet,nem kell mindenből akkora ügyet csinálni!!!Igaz én tejszínnel jól meg szórnám!!!:):):)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom és egyszerű desszert, szeretjük mi is:) Igaz én sem gyakran készítem. Gyorsrizsből még sosem próbáltam, a legfinomabb nekem a rizottó rizzsel lett, de az meg elég drága.

    VálaszTörlés
  5. Martinelli! Köszi szépen! :-)

    Csilla! Kakaósan is szeretem, a tejbegrízt 99%-ban kakaósan eszem ;-)

    Melli! Így igaz ;-)

    Trollanyu! Én mindenhez azt használom, a kék dobozost, nekem az vált be. A rizottós is jó, mert azzal is olyan szottyos lesz amitől finom krémes állagú.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails