2016. november 25., péntek
Zöldségleves
Egy jó kis forró leves, mindig jólesik!
- karikára szelt sárgarépát, gyökeret zsiradékon kicsit megpárolni
- majd felönteni vízzel
- kerül még a levesbe kockára vágott krumpli, rózsákra szedett karfiol, negyedelve zeller, mirelit zöldborsó, cikkekre szelt paprika és legvégén akár egy egész paradicsom, mert az hamar szétfő
- só, egész bors ízesítés
- lefedve, takarékon készre főzni
- tésztát sós vízben megfőzni, leszűrni - van aki a levesbe főzi -
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Mondtam már, hogy leves imádó vagyok!
Gyakran készítek én is ilyen egyszerű, finom levest! ☺
Most már ebben hidegben jólesik a forró leves. :-)
Megjegyzés küldése