2013. szeptember 21., szombat

Zelleres burgonyafőzelék


- 4-5 darab burgonyát és 1-2 kisebb zellert meghámozni, megmosni és karikára vagy kockára szelni, fél centi vastagra

- lábasba tenni és annyi vizet önteni rá, amennyi ellepi

- sózni és felforralás után, fedővel lefedve kisebb lángon puhára főzni

- 2-3 evőkanál lisztet és 2 dl tejfölt összekeverni, kevés vízzel hígítani, majd szűrőn keresztül önteni és kevergetve behabarni a főzeléket, pár perc és kész

- lehet ízesíteni őrölt borssal és finomra vágott zellerzöldjével

Érdemes a zellert eleve a zöldjével vásárolni és finomra vágva, vagy egyben is lefagyasztani kis dobozkában, vagy zacskóban. Burgonya és paradicsomos ételekbe jól jöhet szűkösebb napokban a télen ;-) akkor már nem lesz friss zöld.

Sima natúr husit sütöttem hozzá, só, bors ízesítés, lisztbe mártva kisütni.




2 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretem a zellert, krumplifőzelékkel még nem próbáltam, de nagyon jó ötletet adtál:)

csipike írta...

Egymagában nem eszem meg a zellert, de kombinálva jöhet. Próbáld ki ;-)

Related Posts with Thumbnails