2013. szeptember 11., szerda

Lecsós csibemell, főtt burgonyával



Ki kell használni az olcsó és napérlelte paprika és paradicsom dömpinget.

Lassacskán a mélyhűtőbe is kerülnek, a paprikát nagyobb cikkekre vágva szoktam bezacskózni, kisebb tasakokban, nehogy tömbbé fagyjon, mert azt nehéz lenne szétszedni.
Paradicsomból is takaros kicsi és közepes méretűt, ami elég egy levesbe, vagy ízesíteni bármit.
Amit télen lehet venni, azok nagyon ízetlenek.

- csibemell vékonyabbra szelve, sózni, borsozni

- mélyebb serpenyőben, kevés libazsíron megsütni

- majd finomra vágott vöröshagymát tenni hozzá és tovább sütni

- ezután kerül bele a vékony cikkekre, vagy karikára szelt paprika, tovább párolni

- legvégén pedig a cikkekre vágott paradicsom, én meghámozom mindig

- sózni ha kell még, közben kevergetni, pár perc és kész is

- krumplit kockára vágva sós vízben megfőzni, leszűrni és tálalni

Mennyiség attól függ mennyi személyre - 4-6 szelet vékonyra szelt csibemell, 1-2 db közepes vöröshagyma, 5-6 db paprika, 5-6 db paradicsom, só, bors, 3-4 evőkanál libazsír, 4-5 db nagyobb burgonya





1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails