2013. szeptember 21., szombat
Zelleres burgonyafőzelék
- 4-5 darab burgonyát és 1-2 kisebb zellert meghámozni, megmosni és karikára vagy kockára szelni, fél centi vastagra
- lábasba tenni és annyi vizet önteni rá, amennyi ellepi
- sózni és felforralás után, fedővel lefedve kisebb lángon puhára főzni
- 2-3 evőkanál lisztet és 2 dl tejfölt összekeverni, kevés vízzel hígítani, majd szűrőn keresztül önteni és kevergetve behabarni a főzeléket, pár perc és kész
- lehet ízesíteni őrölt borssal és finomra vágott zellerzöldjével
Érdemes a zellert eleve a zöldjével vásárolni és finomra vágva, vagy egyben is lefagyasztani kis dobozkában, vagy zacskóban. Burgonya és paradicsomos ételekbe jól jöhet szűkösebb napokban a télen ;-) akkor már nem lesz friss zöld.
Sima natúr husit sütöttem hozzá, só, bors ízesítés, lisztbe mártva kisütni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szeretem a zellert, krumplifőzelékkel még nem próbáltam, de nagyon jó ötletet adtál:)
Egymagában nem eszem meg a zellert, de kombinálva jöhet. Próbáld ki ;-)
Megjegyzés küldése