2011. május 14., szombat

Paradicsomos husi krumplifőzelékkel


- vékony karikára szelt burgonyát sós vízben feltenni főzni, ízesítés babérlevél

- apró kockára vágott husit sózni és serpenyőben kevés zsiradékon fehéredésig sütni, majd pici vizet önteni alá és fedő alatt párolni, ízesítés fokhagyma, kakukkfű, majoránna

- a krumplit ( 1 kicsi tejföl+2 evőkanál liszt ) behabarni

- a husihoz a végén apróra vágott paradicsomot tenni és együtt szaftosra párolni fedő alatt ( ha savanyú a paradicsom akkor pici cukrot tenni hozzá )

Mivel én nem vagyok pörköltes, ilyen szaftos husival pótolom hiányát.

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a burgonya főzeléket!jól néz ki,és a húsi is jöhet!!!

    VálaszTörlés
  2. Pedig ez egy nagyon egyszerű étel, bár tényleg finom ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails