2011. május 17., kedd

Első újkrumpli


- 2-3 csokor kaprot finomra vágni és kevés vízben pár percig párolni, ízesítés só, cukor, fokhagyma - majd tejes habarással besűríteni

- husit sózni, borsozni és kevés zsiradékban serpenyőben megsütni

- újkrumplit megtisztítani és zsiradékban megsütni, majd leönteni róla a zsiradékot, sózni, petrezselyemmel megszórni és fedőt tenni rá, jól összerázni és kicsit lefedve hagyni

Én most meghámoztam, kicsit le is sült egy része, jobb lett volna csak sóval ledörzsölni és úgy sütni pirosra. Így is finom volt, nem szívta be a zsiradékot, nagylángon és kevergetve sütöttem.


Házitündér 2.hét kamra: ideje itt is tevékenykednem, így létrán felmásztam a legfelső polcra és a ritkán használt háztartási gépeket, kukta stb, új tasakba tettem, a dobozokat letöröltem, nekem a 2 legfelső polcon vannak tárolva, amiket csak évente vagy szezonban használok.

2 megjegyzés:

  1. Csipike,végig néztem ezt az oldalt,minden tetszik,a bejegyzés különösen!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, aranyos vagy! ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails