2011. május 13., péntek

Karalábéleves



- 1-2 zsenge karalábét apró kockára vágni, 1 sárgarépát karikára szelni és fedő alatt, kevés vajon puhára párolni őket, sózni

- ha puha akkor kevés lisztet hinteni rá, felönteni vízzel és még 10 percig főzni

- addig kikeverni a galuskát - 1-2 tojást, sót, lisztet, kevés vizet - közepesen lágy tészta legyen, majd beleszaggatni a levesbe és még pár percig főzni

Tálalásnál meghinteni petrezselyemmel. Nekem kicsit most sűrűbb lett, de én így szeretem sok galuskával :-)
Szegény karalábé csak ilyen zsenge korában ihlet meg, talán évente kétszer ha főzök karalábélevest.


Házitündér 1.hét fürdő: helyett erkélyen volt ma lomtalanítási kedvem...közben locsolgattam a virágokat és gyönyörködtem a virágzó amarilliszben, vagy 2 éve kaptam, eddig csak zöldült, de nem virágzott, a konyhából kitettem az erkélyre és röpke 1 hét alatt elkezdett bimbózni :-O

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a levesed :)

    a karalábét én csak nyersen szeretem,de úgy nagyon :)

    VálaszTörlés
  2. Csipike! Jól néz ki a levesed,és szerintem nagyon finom lehet!én sem bánom ha egy kicsit sűrű!ha sűrű az sem zavar,ha hígabb az sem!az íze a fontos!

    VálaszTörlés
  3. Ritkán főzök levest. Mondjuk én tartalmasan sűrűn szeretem, ha megáll benne a kanál :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails