2010. június 11., péntek

Túrógombóc eperrel



Ez valami nagyon finom összeállítás, érdemes kipróbálni. Eddig hagyományosan morzsásan tejfölösen ismertem, de valakinél olvastam gyümölcsös öntettel, innen jött az ötlet.

- fél kg túró, 8 dkg gríz, 2 evőkanál liszt, 2 tojás - kikeverni és kicsit pihentetni

- kevés morzsát pirítani

- 3-4 evőkanál cukrot serpenyőben vagy lábasban karamellizálni, majd hozzá a 40-50 dkg epret, ha nagyobb szemű akkor elfelezni és kevergetve párolni, mézet csurgatni bele, de kóstolgatni hogy ne legyen túl édes, pár perc és kész

- a túróból diónyi gombócokat formázni és forrásban lévő vízben megfőzni, kb 10 perc

- tálalásnál meghinteni a morzsával és köré önteni az eperszószt

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails