2010. június 11., péntek
Túrógombóc eperrel
Ez valami nagyon finom összeállítás, érdemes kipróbálni. Eddig hagyományosan morzsásan tejfölösen ismertem, de valakinél olvastam gyümölcsös öntettel, innen jött az ötlet.
- fél kg túró, 8 dkg gríz, 2 evőkanál liszt, 2 tojás - kikeverni és kicsit pihentetni
- kevés morzsát pirítani
- 3-4 evőkanál cukrot serpenyőben vagy lábasban karamellizálni, majd hozzá a 40-50 dkg epret, ha nagyobb szemű akkor elfelezni és kevergetve párolni, mézet csurgatni bele, de kóstolgatni hogy ne legyen túl édes, pár perc és kész
- a túróból diónyi gombócokat formázni és forrásban lévő vízben megfőzni, kb 10 perc
- tálalásnál meghinteni a morzsával és köré önteni az eperszószt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése