2010. június 24., csütörtök
Cseresznyés linzer
- 20 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy ráma, 8 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 2 tojássárga, csipet só, pici tej ha kell hozzá - ezeket összegyúrni és hűtőbe tenni hűlni
- addig cseresznyét kimagozni, én most megfőztem kompótnak mert imádom a kompótlét, kicsit sok is lett a sütire, kevesebb mennyiség is elég
- 24-26cm tortaformát kikenni vagy sütőpapírral bélelni és vékonyra kinyújtani a tészta 2/3-át és kibélelni a formát ( nekem nyújtófával nem megy, legtöbbször kézzel nyomogatom el ), rátenni a cseresznyét, megszórni fahéjas cukorral és a maradék tésztából hengereket sodorni és berácsozni a tetejét
- gázsütő 4-es fokozat, kb.30-35 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése