2010. június 3., csütörtök
Szegény gombóc
- ha még van otthon jó kis öreg krumpli
- személyenként 2 nagy, vagy 3 közepes krumplit számolva - nem héjában, hanem rendes főtt krumpliként főzöm meg, ha már puha leszűrni és kicsit hűlni hagyni
- 3 krumplihoz 3-4 evőkanál liszt és 1 tojássárgája - kikeverni és gombóckákat formázni, amit forrásban lévő vízben, de lassú tűzön kell megfőzni, csak pár perc, mert ez puha gombóc és szétesik
- vajon pirított zsemlemorzsába forgatni a leszűrt gombócokat és finom házilekvárral tálalni
Igazság szerint töltött gombócot nem tudok készíteni, nekem valahogy mindig szétesett és ezzel nincs is annyi macera. A neve is azért "szegény" mert nincs benne töltelék.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése