2013. július 9., kedd

Túrós málnás piskóta


- téglalap sütőformába kell rétegezni

- 1 sor babapiskóta, hosszában tenni, mert széltében lesz szeletelve

- túró tejföllel, cukorral, vaníliás cukorral kikeverve és felét rákenni

- málnával megszórni

- majd piskóta sor következik

- tetejére túró

- legalább fél nap állás kell neki, hogy megpuhuljon és lehessen szeletelni

Hosszú püspökformába nekem kellett úgy fél kiló túró, 1-2 kispohár tejföl, 1 csomag babapiskóta, 1 doboz málna.

Lehet nagyobb lapos jénaiba is rétegezni, növelve a mennyiséget.

Nagyon finom hűs édesség, ami igazán jólesik ebben a melegben.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Jó lenne most ebből egy kis darab, márcsak a málna miatt is:) Sajna nagymamáméknál kifagyott az összes tő a télen. Most nálunk meggyszezon van, abból készítettem Meggyes, csokoládés piskótát:)

csipike írta...

Láttam a piskótát, nagyon guszta! ;-)
Meggy szörpért nagyon irígykedem :-)

Related Posts with Thumbnails