2013. július 16., kedd

Mini kert - július

Nagy örömömre megjavult a bejegyzés rovat...legalábbis nálam az elmúlt időben igen nehézkes volt, nem működött rendesen.


Kezdem egy szép muskátli virággal :-)







                                                           


    Porcsinom a nagy várakozás után beindult.


Már ilyen sűrű ;-)



 Már nagyon sok virág van a paradicsomon. Hátul az esélyt kapott tő van, látszik a nagy különbség a kettő között, pedig egyidősek ;-)


Azóta van rajta 2 gyönyörű bogyóóó :-)


El ne feldkezzem a petrezselyemről, amiből már került ételbe, nagyon szorgalmasan nő.



Ő pedig a februárban bemutatott ibolyám...újra virágzik! :-) pedig semmi különös elbánásban nem részesült, az ablakban pihengetett és egyszer csak virágba borult.



 Ő pedig egy igazi kuriózum :-)...jóképű szanzavérám virágzik. Már tavaly is meglepett virággal, amiről először azt sem tudtam micsoda, ami elkezdett belőle kinőni :-)...kicsit ragacsos virág és sajnos nem sokáig tart.



Ami a legjobban meglepett, hogy alig találtam képet virágzó szanzavéráról a neten.


Egyelőre ennyi hírem van a mini kertről.

Volt érdeklődés az epremről. Sajnos kifagytak, túl alacsony a láda. De nem adom fel ;-)...majd folytontermőt veszek jövőre, mert úgy tudom azok sokkal jobban bírják a gyűrődést.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Szép a minikerted:) Nálam most nincs paradicsom a teraszon, mert úgy volt, hogy júliusban indulok Angliába, aztán kicsit elhúzódott a dolog, de anyumnál a kertben vannakl cserépben a balkonparadicsomjaim, egyik már érik:) És anyumnál a kertben van egy kisérleti állomásom, így nevezem én, fekete, sárga, cirmos stb paradicsommal, s van egy tő lila krumplim is:)
Azt a különös nevű virágot nálunk anyúsnyelvnek mondják, nekem most nincs, régebb volt, nálunk is virágzott egyszer:)

csipike írta...

Nálunk is hívják anyósnyelvnek :-)
Tessék majd bemutatni a kísérleti paradicsomokat ;-) no meg a lila krumplit, bár abból gondolom főzni fogsz valami finomat.
Nagyon jó utat kívánok, pihenjél, kirándulj sokat, hát akkor lesz sok fotó, amiből remélem párat megosztasz a blogon ;-)

Related Posts with Thumbnails