2013. július 10., szerda
Muszaka jellegű rakottas
Több receptet átböngészve készítettem, még nem az igazi. A görög muszaka olyan szaftos mártásos. Legközelebb besameles mártással fogom leönteni, attól krémesebb lesz.
- cukkinit karikára szelni, vajon kicsit megpárolni
- krumplit karikára szelni, sós vízben félig puhára főzni
- darált húst kevés libazsíron megpirítani, ízesíteni sóval, fokhagymával, bazsalikommal
- majd apróra vágott paradicsomot tenni hozzá és puhára párolni
- hőálló tálba rétegezni - cukkini - husi - krumpli
- tetejére tejföl és reszelt sajt
Mennyiség - 2 közepes cukkini, 4-5 közepes krumpli, fél kiló darálthús, 3-4 nagy méretű paradicsom, 1 nagy pohár tejföl, akár másfél is, 10 dkg reszelt sajt, pár gerezd fokhagyma.
Könnyű nyárias egytálétel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Egyszer készítettem muszakát, padlizsánnal, nem ízlett, de jó lenne nekem is már más recept után nézni, mert amúgy szeretem az ilyen ételeket, s cukkinivel csak jó lehet:)
Megjegyzés küldése