2013. július 10., szerda

Muszaka jellegű rakottas



Több receptet átböngészve készítettem, még nem az igazi. A görög muszaka olyan szaftos mártásos. Legközelebb besameles mártással fogom leönteni, attól krémesebb lesz.

- cukkinit karikára szelni, vajon kicsit megpárolni

- krumplit karikára szelni, sós vízben félig puhára főzni

- darált húst kevés libazsíron megpirítani, ízesíteni sóval, fokhagymával, bazsalikommal

- majd apróra vágott paradicsomot tenni hozzá és puhára párolni

- hőálló tálba rétegezni - cukkini - husi - krumpli

- tetejére tejföl és reszelt sajt

Mennyiség - 2 közepes cukkini, 4-5 közepes krumpli, fél kiló darálthús, 3-4 nagy méretű paradicsom, 1 nagy pohár tejföl, akár másfél is, 10 dkg reszelt sajt, pár gerezd fokhagyma.

Könnyű nyárias egytálétel.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszer készítettem muszakát, padlizsánnal, nem ízlett, de jó lenne nekem is már más recept után nézni, mert amúgy szeretem az ilyen ételeket, s cukkinivel csak jó lehet:)

Related Posts with Thumbnails