- apró újburgonyát megtisztítani - az én taktikám, hogy zacskóba teszem, sót öntök bele és pici vizet, jó alaposan átdörzsölöm - így sokkal könnyebben lejön a héja, még kicsit késsel átkapirgálom
- megmosom, majd leszárítgatom
- forró bő zsiradékban sütöm...először lefedve közepes lángon
- majd ha picit puhult, akkor fedő nélkül pirosasra sütöm...közben párszor megkavarom
- közben petrezselyemzöldet megmosom és apróra vágom
- előkészítek egy edényt amibe beleöntöm a zsiradékot
- majd fedővel letakarom amiben a krumplit sütöttem, kicsi rést hagyok és óvatosan leöntöm róla a zsiradékot
- gyorsan meghintem sóval és a petrezselyemmel...ráteszem a fedőt és jó alaposan összerázom...majd egy kicsit így hagyom lefedve
Én ezt így tanultam Anyukámtól, fenséges finom. Rántott husi, uborkasali hmmm :-)
1 megjegyzés:
El tudom képzelni, hogy finom:) Kipróbálós:)
Megjegyzés küldése