2013. június 11., kedd
Tavaszi zöldborsóleves
- karikára szelt 2 sárgarépát, 1 fehérrépát kevés libazsíron megdinsztelni
- majd felönteni vízzel
- ízesítés: só
- én most szeltem bele 1 kisebb krumplit is
- felforralás után, fedővel letakarva takarékon félpuhára főzni
- ekkor beleszórni egy fél zacskó mirelit zöldborsót - ez a fél kilós fele -
- ha friss zöldborsóval készül, akkor az elején a répákkal pirítani
- galuskához egy fazékban sós vizet forralni
- 2 tojás, csipet só és liszt, simára keverni annyi vízzel hogy közepesen lágy legyen
- beleszaggatni a forrásban lévő vízbe és pár perc alatt megfőzni, majd leszűrni
Lehet a levesbe is főzni, én úgy nem szeretem, nekem zavaros lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
De jó lenne holnap ebédre:)
Megjegyzés küldése