- kevés libazsíron, a felkarikázott sárgarépát, gyökeret, zöldborsót megdinsztelni, meghinteni bio ételízesítővel és felönteni vízzel
- majd beletenni a csirke aprólékot és csontosabb részeket - ( én a húsokat egy pár percig előfőzöm egy másik fazékban, majd kiszedem és leöblítem, úgy teszem bele a levesbe, így nem lesz zavaros a leve )
- az apró kockára vágott krumplit is és ízesíteni még sóval, őrölt borssal, majd takarékon lefedve puhára főzni
Lehet galuskával vagy főtt tésztával kínálni. Én most tésztával tálaltam, de nem keverem bele a levesbe, mindenki annyit szed amennyit szeretne hozzá.
Zöldborsólevest már tettem fel édeskés változatban, de így húsleves formában is szeretem.
2 megjegyzés:
De finom lehet ez! Nagyon szeretem az ilyen leveseket!
Igen, jó kis tartalmas leves ;-)
Megjegyzés küldése