2013. március 16., szombat

Zöldséges csirkeszárny, krumplifőzelékkel



- 2 db nagyobb méretű, karikára szelt sárgarépát, 1 db fehérrépát és fél zacskó 20-30 dkg zöldborsót, sütőtálba szórni, meghinteni őrölt borssal

- ráhelyezni az ízesített 10-12 db csirkeszárnyat

- tetejére 1 evőkanál vaj, vagy libazsír, kb. 2 dl húsleves, vagy víz aláöntve

- lefedve, sütőben közepes lángon, puhára párolni, majd fedő nélkül kicsit pirítani

- 4-5 db nagyobb krumplit karikára, vagy kisebb kockára vágni

- annyi vízben amennyi ellepi megfőzni, ízesítés só, babérlevél aki szereti

- majd behabarni - 2dl tejfölbe elkeverni 1 púpos evőkanál lisztet, kevés vízzel hígítani, majd szűrőn keresztül önteni a krumplira és kevergetni míg sűrűsödni kezd, még picit takarékon rottyantani és kész



Mi sem úsztuk meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails