2013. március 7., csütörtök

Csirkés zöldborsóleves



- kevés libazsíron, a felkarikázott sárgarépát, gyökeret, zöldborsót megdinsztelni, meghinteni bio ételízesítővel és felönteni vízzel


- majd beletenni a csirke aprólékot és csontosabb részeket - ( én a húsokat egy pár percig előfőzöm egy másik fazékban, majd kiszedem és leöblítem, úgy teszem bele a levesbe, így nem lesz zavaros a leve )


- az apró kockára vágott krumplit is és ízesíteni még sóval, őrölt borssal, majd takarékon lefedve puhára főzni


Lehet galuskával vagy főtt tésztával kínálni. Én most tésztával tálaltam, de nem keverem bele a levesbe, mindenki annyit szed amennyit szeretne hozzá.


Zöldborsólevest már tettem fel édeskés változatban, de így húsleves formában is szeretem.

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails