2012. szeptember 16., vasárnap

Mákos hókifli



- 40 dkg liszt, 25 dkg margarin ezeket összemorzsolni és 1 tojássárga, csipet só, pár kanál tejföl, mindent összegyúrni - pár órát pihentetni a tésztát

- vékonyra kinyújtani

- ujjnyi csíkban rákenni a mákos tölteléket - darált mák, ízlés szerint porcukor és annyi meleg tejjel összekeverni, hogy közepesen lágy kenhető legyen - rákenni egy kis szilvalekvárt, hogy szaftosabb legyen a töltelék

- ujjnyit felsodorni a tésztát, hosszú csíkban késsel levágni és 4-5 cm-nyi kiflikre darabolni

- sütőpapírral bélelt tepsibe tenni a kifliket és közepes lángon kb. 20 percig sütni, picit rózsaszínű legyen

- még forrón porcukorba forgatni

7 megjegyzés:

  1. Jajj ez olyan finom:) Felénk is sütik, szeretem:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta:)Imádom a mákos mindenfélét!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! :-)

    Judit, szeretettel köszöntelek nálam :-)

    Konyha labornál nem tudok megjegyzést írni, Őt is köszöntöm, ha esetleg olvassa ;-)

    VálaszTörlés
  4. csipike, ez az egyik kedvenc mákos sütim. Köszi, hogy elkészítetted. Most majd én jövök.....

    VálaszTörlés
  5. Tücsi, szerintem örülni fog neki a család ;-)
    A lekvárt ki ne hagyd!

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Remélem sikerült és ízlett! :-)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails