2012. szeptember 5., szerda

Grízgaluska leves



- apróra szelt fehér- és sárgarépa, finomra szelt fokhagyma, kevés zsiradékon megpirítani

- majd felönteni vízzel, ekkor beletenni az apróra vágott krumplit és ízesíteni sóval, egész borssal, aki szereti leveskockával

- csak a vége előtt pár perccel tegyük hozzá a mirelit zöldborsót, mert az hamar megpuhul

- galuskához - 1 tojás, 3 evőkanál gríz, só - összekeverni és állni hagyni, így kicsit dagad a gríz és sűrűbb masszát kapunk, ha hígnak találjuk pótoljuk még kevés grízzel, de ne legyen nagyon sűrű sem

- sós forrásban lévő vízbe szaggatni, fél evőkanálnyi méretnél ne legyen nagyobb, mert jól megdagad mire megfő - szaggatás előtt vegyük takarékra a gázt és szép lassú tűznél főzzük készre a galuskát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails