- 4 kiflit karikára szelni és fele mennyiséget kisebb jénai tálba tenni
- rátenni 3 almát vékony cikkekre vágva, meghinteni fahéjas porcukorral
- rátenni a maradék kiflit ( ha szárazabb a kifli, picit tejjel meglocsolni közben )
- 3 tojássárgát + 8-10 dkg cukrot kikeverni, majd felönteni 0,5 liter tejjel, és rálocsolni a kiflire
- forró sütőbe tenni és pirulásig sütni közepes hőfokon kb. 25-30 perc, ha nagyon pirul a kifli ,érdemes alufóliát rátenni
- a tojásfehérjét felverni és rákenni, majd tovább sütni takarékon, míg rózsaszínes lesz a hab
Ha van otthon lekvár, lehet pár kanállal az almára kenni, nagyon finom lesz tőle, a habba is érdemes 1-2 kanállal keverni.
A NAP KÉPE
3 megjegyzés:
Ezt nagyon tudnám szeretni:)
Nagyon guszta!!! Én imádom, és bizony nagyon régen csináltam!
Finom volt ;-)
Megjegyzés küldése