2013. február 2., szombat

Besameles rizs


- 1 tasak gyors rizst sós vízben megfőzni

- 4 szelet mellfilét ízesíteni és serpenyőben megsütni

- 2-3 almát vékony cikkekre szelni és vajon megpárolni, ízesítés kevés mézzel és őrölt fahéjjal - vagy (aki nem szereti édeskésen) fél csomag brokkolit puhára párolni

- besamel - 5 dkg vajon 2 evőkanál lisztet elkeverni (nem kell pirítani) majd tűzről levenni és 5 dl tejet apránként hozzáönteni és mártássá főzni - ízesítés só, bors - tűzről levenni és 15 dkg sajtot belereszelni

- tepsibe rétegezni - husi, erre a rizs fele, majd alma (vagy brokkoli), és rizzsel befedni, leönteni a mártással, villával kicsit megmozgatni hogy közé is kerüljön a besamelből

- kevés sajtot szórni rá és forró sütőben megsütni míg a teteje pirosodni kezd.

Én legfőképp almásan szeretem, de eredetileg brokkolival írja a recept, azzal is finom, sőt karfiollal is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails