2013. február 6., szerda

Almás máglyarakás


- 4 kiflit karikára szelni és fele mennyiséget kisebb jénai tálba tenni

- rátenni 3 almát vékony cikkekre vágva, meghinteni fahéjas porcukorral

- rátenni a maradék kiflit ( ha szárazabb a kifli, picit tejjel meglocsolni közben )

- 3 tojássárgát + 8-10 dkg cukrot kikeverni, majd felönteni 0,5 liter tejjel, és rálocsolni a kiflire

- forró sütőbe tenni és pirulásig sütni közepes hőfokon kb. 25-30 perc, ha nagyon pirul a kifli ,érdemes alufóliát rátenni

- a tojásfehérjét felverni és rákenni, majd tovább sütni takarékon, míg rózsaszínes lesz a hab

Ha van otthon lekvár, lehet pár kanállal az almára kenni, nagyon finom lesz tőle, a habba is érdemes 1-2 kanállal keverni.


A NAP KÉPE

3 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails