2014. szeptember 7., vasárnap

Ostoros kalács


- 60 dkg liszt, 3 tojássárga, 3 evőkanál olaj, 4 dl meleg tej, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só

- élesztő, kevés cukor, fél deci meleg tej - ezt felfuttatni

- majd a többi hozzávalóval, tésztát gyúrni és kelni hagyni

- ha megkelt, akkor a tésztát elfelezni, így 2 cipó lesz - 2 kalács lesz ebből a mennyiségből

- a cipót 3 részre vágni és 3 téglalapot nyújtani belőlük - a másik cipóval is ugyanígy kell eljárni

- így lett 6 db kinyújtott téglalapunk, kakaós töltelékkel megkenni őket

- töltelék: 25 dkg puha margarin vagy vaj, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor - ezt jól kikeverni és rákenni a 6 db lapra

- a megkent lapokat felsodorni, 3-3 rúdból kalácsot fonni - így lett 2 db kalács

- 20*40 cm tepsibe sütőpapírt tenni, mert a kakaó kifolyik sülés közben

- a 2 kalácsot egymás mellé tenni, tojással lekenni őket és még kelni hagyni

- sütés 190 fokon 35-40 perc

A töltelékbe lehet mazsolát és diót is tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails