2014. szeptember 16., kedd

Kolbászos krumplileves


Mikor igazi házi pirospaprikához jutok, akkor mindig készítek ilyen levest.

- egy evőkanál liba-tyúkzsíron, annyi lisztet pirítok, amivel simára keverhető

- tűzről leveszem a fazekat és ekkor szórom bele a pirospaprikát - ezt nem szoktam mérni - és gyorsan felöntöm vízzel

- ismét tűzhelyre teszem

- ekkor teszem bele a karikára szelt 1-1 db sárgarépát és gyökeret, majd 3-4 db jó közepes méretű krumplit kockára vágva és 1 paprikát nagyobb cikkre vágva, 1 kisebb fej vöröshagymát egészben

- ízesítem - só, köménymag, petrezselyemzöld egészben - aki szereti babérlevelet is tehet

- forrás után, fedővel lefedve, takarékon főzöm

- ha félig puha, mehet hozzá a karikára szelt kolbász

Mire megfő, lágy selymes leve lesz, nagyon szeretem így :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails