2014. február 1., szombat

Tarhonyás csirke

 


- finomra vágott vöröshagymát, libazsíron megpirítani

- majd rátenni a csirkét és tovább pirítani, sózni

- pirospaprikával meghinteni és vízzel felönteni, hogy épp ellepje

- 1-1 paprikát és paradicsomot nagyobbra vágni és ezt is hozzá tenni

- mikor félig megfőtt a paprikás csirke, akkor kerül bele a tarhonya és tovább főzni, közben kevergetni, nehogy lekapjon a tarhonya, apránként pótolni vízzel, míg puha lesz és szaftos

Mennyiség: 2 kisebb vöröshagyma, 2 db comb, 2 db szárny, aprólékból nyak, szív, 1 db farhát félbe vágva, 1-1 db paprika, paradicsom, só, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1-2 evőkanál libazsír,  2 merőkanál tarhonya

Nekem kicsit szétfőtt a pipihús, mint általában, sosem találom el a főzési időt :-)
 

2 megjegyzés:

  1. Imádom a tarhonyát, jöhet,lecsósan vagy hússal.
    Nagyon nekem való fogás :)))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails