- finomra vágott vöröshagymát, libazsíron megpirítani
- majd rátenni a csirkét és tovább pirítani, sózni
- pirospaprikával meghinteni és vízzel felönteni, hogy épp ellepje
- 1-1 paprikát és paradicsomot nagyobbra vágni és ezt is hozzá tenni
- mikor félig megfőtt a paprikás csirke, akkor kerül bele a tarhonya és tovább főzni, közben kevergetni, nehogy lekapjon a tarhonya, apránként pótolni vízzel, míg puha lesz és szaftos
Mennyiség: 2 kisebb vöröshagyma, 2 db comb, 2 db szárny, aprólékból nyak, szív, 1 db farhát félbe vágva, 1-1 db paprika, paradicsom, só, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1-2 evőkanál libazsír, 2 merőkanál tarhonya
Nekem kicsit szétfőtt a pipihús, mint általában, sosem találom el a főzési időt :-)
2 megjegyzés:
Imádom a tarhonyát, jöhet,lecsósan vagy hússal.
Nagyon nekem való fogás :)))
Köszi! :-)
Megjegyzés küldése