2014. február 15., szombat

Krumpligombóc


Gombócot téli krumpliból érdemes készíteni. Lehet tölteni, én töltelék nélkül készítem és lekvárral tálalom.

- személyenként 2-3 db krumpli

- kockára vágva, sós vízben megfőzni

- leszűrni és krumplitörővel áttörni, majd hűlni hagyni

- 3 db krumplihoz, úgy 3 evőkanál lisztet számítunk és 1 tojássárgát - simára keverni

- nagyobb fazékban vizet forralni

- diónyi gombócokat gyúrni és a forrásban lévő vízbe tenni, közepes lángon főzni

- ha fejöttek a víz tetejére, gyorsan megfő, mert ez puhább gombóc - szűrőkanállal kiszedni és

- vajon pirított zsemlemorzsában meghempergetni

- lekvárral, porcukorral tálalni - én a morzsába teszek cukrot, hogy édesebb legyen

1 megjegyzés:

  1. Nálunk sűrűbben előfordul a krumpligombóc készítése, csak tojás nélkül. Sósan édesen egyaránt finom olcsó étel. :-) Mi nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails