2014. február 15., szombat
Krumpligombóc
Gombócot téli krumpliból érdemes készíteni. Lehet tölteni, én töltelék nélkül készítem és lekvárral tálalom.
- személyenként 2-3 db krumpli
- kockára vágva, sós vízben megfőzni
- leszűrni és krumplitörővel áttörni, majd hűlni hagyni
- 3 db krumplihoz, úgy 3 evőkanál lisztet számítunk és 1 tojássárgát - simára keverni
- nagyobb fazékban vizet forralni
- diónyi gombócokat gyúrni és a forrásban lévő vízbe tenni, közepes lángon főzni
- ha fejöttek a víz tetejére, gyorsan megfő, mert ez puhább gombóc - szűrőkanállal kiszedni és
- vajon pirított zsemlemorzsában meghempergetni
- lekvárral, porcukorral tálalni - én a morzsába teszek cukrot, hogy édesebb legyen
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nálunk sűrűbben előfordul a krumpligombóc készítése, csak tojás nélkül. Sósan édesen egyaránt finom olcsó étel. :-) Mi nagyon szeretjük!
Megjegyzés küldése