2013. május 26., vasárnap

Fasírt, zöldborsófőzelék




fasírt


- fél kg darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér


- ízesítés - só, pirospaprika, bors, fokhagyma


- mindent összekeverni, gyúrni és takaros pogácsákat formázni


- a pogácsákat zsemlemorzsában megforgatni


- forró zsiradékon serpenyőben megsütni


- én sütőben szoktam - lapos tepsin sűtőpapírra teszem, majd olvasztott libazsírral vagy olajjal kenőecsettel lekenem, mikor pirosas, megfordítom őket és a másik oldalát is lekenem, majd készre sütöm

  

 zöldborsófőzelék


- kisebb tasak mirelit borsót annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzöm


- ízesítés - só és cukor


- behabarom - 3-4 evőkanál lisztet tejjel simára keverek, majd szűrőn keresztül ráöntöm a zöldborsóra és kevergetés mellett készre főzöm, nekem mindig kell még hozzá tej, míg kellően mártásos sűrűségű lesz a főzelék


- ha van friss petrezselyem, meg lehet hinteni vele

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails