2013. május 26., vasárnap
Fasírt, zöldborsófőzelék
fasírt
- fél kg darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér
- ízesítés - só, pirospaprika, bors, fokhagyma
- mindent összekeverni, gyúrni és takaros pogácsákat formázni
- a pogácsákat zsemlemorzsában megforgatni
- forró zsiradékon serpenyőben megsütni
- én sütőben szoktam - lapos tepsin sűtőpapírra teszem, majd olvasztott libazsírral vagy olajjal kenőecsettel lekenem, mikor pirosas, megfordítom őket és a másik oldalát is lekenem, majd készre sütöm
zöldborsófőzelék
- kisebb tasak mirelit borsót annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzöm
- ízesítés - só és cukor
- behabarom - 3-4 evőkanál lisztet tejjel simára keverek, majd szűrőn keresztül ráöntöm a zöldborsóra és kevergetés mellett készre főzöm, nekem mindig kell még hozzá tej, míg kellően mártásos sűrűségű lesz a főzelék
- ha van friss petrezselyem, meg lehet hinteni vele
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hát ez fincsi lehet:)
Megjegyzés küldése